Utvecklingsdriven logistik- och inköpsansvarig till Panghus

Panghus AB

Panghus AB är ett av Sveriges mest nytänkande bostadsbolag med stor passion för design. Panghus skapar moderna bostäder med rätt pris för kunden. Med de främsta arkitekterna är fokus på villor, kedjehus och parhus som är lika unika som de är prisvärda. Idag bygger företaget ca 200 bostäder per år, vilket kommer att tredubblas inom de närmaste 2 åren.

Panghus grundades 2007 och har byggt sina framgångar på att hitta effektivare sätt att arbeta inom samtliga moment. Idag bygger företaget bostäder företrädesvis i Storstockholm/Mälardalen och utvecklar moderna bostadsområden i egen regi. Panghus arbetar enligt industriellt byggande (Lean Construction) och ständiga förbättringar i en lärande organisation med långsiktiga affärsrelationer.

Bolaget har en mycket stark ekonomisk ställning, och kan därför finansiera bostadsprojekt helt med egna medel. Panghus bygger enbart på egen mark. Man har dessutom korta ledtider i alla led och kunden har sällan mer än 8 månader till tillträde från det köparen signerar avtal, vilket ger köparen nästan samma förutsättningar som vid en vanlig överlåtelseförsäljning. Detta har bidragit till att Panghus har haft en rejäl tillväxt sedan start.

Företaget har huvudkontor i Stockholm och egen husfabrik i Litauen, där trästommarna tillverkas. Besök gärna panghus.se för ytterligare information.

Logistik- och inköpsansvarig

Med ansvar för logistik och inköp har du en central roll på Panghus

Industriellt byggande och lean

Vi har utmanat ”så har man alltid gjort” och hittat ett helt nytt sätt. Det gör att vi kan bygga väldesignade, arkitektritade hus av hög kvalitet till ett väsentligt lägre pris. En central nyckel till att nå framgång är att kontinerligt utveckla verksamheten vad gäller industriellt byggande och ständiga förbättringar inom ramen för Lean Construction. I din roll kommer du att driva detta arbete tillsammans med företagets ledning.

Logistik

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Ansvara för utvecklingen av logistik för våra leverantörer och entreprenörer i syfte att sänka kostnader för arbete och material.
 • Ansvara för utvecklingen av tekniska hjälpmedel som t ex appar och programvaror.
 • Ansvarig för utveckling av logistikbilagor, logistikbilagor syftar till att utveckla entreprenörer/leverantörer mot hur Panghus vill att materialflöden ska hanteras/utvecklas.
 • Utveckla logistiken tillsammans med montörer och fabrikschef för att optimera flöden av material, arbetstid och kvalitetsarbetet.
 • Utveckla och assistera logistikflöden i fabriken tillsammans med fabrikschef avseende materialflöden in i fabrik och tillverkade element ut från fabriken.
 • Ansvara och arbeta med process- och rollbeskrivningar inom inköp/logistik.

Inköp

Ansvarig för företagsövergripande upphandlingar och ramavtal med entreprenörer och leverantörer i syfte att skapa långsiktiga och goda relationer. Målsättning att tillsamamns utveckla samarbete och arbetssätt, effektivisera inköpsarbetet, minska totalkostnad samt kvalitetssäkra material.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Upprätta projektspecifika inköpsplaner, leverans- och avropsplaner.
 • Sammanställning av prognoser i samråd med Entreprenadchef.
 • Inköp i projekt av projektspecifik och lokal karaktär
 • Förfrågningsunderlag och anbudsutvärderingar
 • Internationella inköp

Utveckling av:

 • Kalkylmodell tillsammans med CFO
 • Risk- och Möjlighetsmodell som underlag för aktiva medvetna beslut inför kommande Investeringsbeslut och Projektgenomförande.
 • Utveckling av BIM-delen avseende material, materialval med fokus på kostnader och kvalitet
 • Ansvara och utveckla ABM 07 i syfte att minska administration av mottagande och fakturor inom Panghus

Kravprofil

För att vara framgångsrik i denna roll är det centralt att du har erfarenhet av och starkt engagemang för logistik, lean construction och/eller industriellt byggande. Din erfarenhet kan du ha förvärvat inom byggbolag eller annan industriell verksamhet.

Vidare ser vi att du har erfarenhet av inköp inom byggproduktion eller motsvarande.

Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning inom bygg alt ekonomi. Du har god kunskap i entreprenadjuridik och har tidigare kommit i kontakt med förekommande regelverk såsom AB och ABT.

Du är affärsmässig och drivs av att säkerställa produkt och kostnad. B-körkort är ett krav och du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, i såväl svenska som engelska.

Du trivs i en organisation där samarbete är en stor del av din vardag och där ditt personliga engagemang är avgörande. Vi söker dig som är drivande och som trivs i en entreprenöriell kultur och gillar att ha många kontaktytor, både internt och externt.

Panghus har sitt huvudkontor i centrala Stockholm där denna tjänst även är placerad.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Panghus med PM Search AB. Kontakta Ebba von Schwerin (070 751 09 01, ebba@pmsearch.se) för ytterligare information och för att söka tjänsten. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt.