Arkiv | Nyheter

Exsead Alliance

PM Search har varit med och grundat nätverket Exsead, Executive Search and Advisory Alliance. Övriga medgrundare och medlemmar i nätverket är ProAstri, People Impact, People Capital Partner samt Re-Source. Syftet är att tillsammans utveckla vår kompetens, stärka geografisk tillgänglighet, bredda expertisen inom ledarutveckling samt ökade konsultresurser.

Exsead Alliance

 

Ansökan till Ung Ledare 17/18 är öppen!

Nu öppnar ansökan till Samhällsbyggarnas program för unga ledare i samhällsbyggnadssektorn ”Ung Ledare 2017/2018”.

Programmet syftar till att skapa ett kunskapsutbyte  och ett utökat nätverk mellan unga personer i ledande positioner, experter samt ledande chefer i samhällsbyggnadssektorn. Genom kunskapsutbyte och ett brett nätverk kan Samhällsbyggarna bidra till framtidens hållbara samhälle.

Ebba von Schwerin från PM Search kommer att fortsätta att leda programmets sju träffar under hösten 2017 – våren 2018.

Läs mer om programmet här.

 

AllBrightdagen 2016

AllBrightdagen ägde rum för tredje gången. Intressanta diskussioner på scenen med fortsatta rundabordsamtal där PM Search deltog som samtalsledare vid ett av borden. Årets AllBright-pris gick till Kungsleden. Grattis!

 

Samhällsbyggnadsdagarna 2016 – PM Search modererar

Samhällsbyggnadsdagarna äger rum på Waterfront 12-13 oktober 2016.
http://www.samhallsbyggarna.org/samhaellsbyggnadsdagarna/

Ebba von Schwerin, PM Search modererar seminariespåret ”kompetens – behov och utmaningar”.

Bl a kommer vi att få träffa Nils-Gunnar Bergander och Tommy Andersson, vilka har utsetts av bostadsminister Peter Eriksson, och som har till uppgift att se över att det finns tillräcklig kapacitet i arbetskraften inom byggbranschen för att kunna säkerställa ett ökat bostadsbyggande.

Läs mer om programmet här.

 

Samhällsbyggarnas ledarskapsprogram ”Ung Ledare”

PM Search samarbetar för andra året i rad med Samhällsbyggarnas program för unga ledare i samhällsbyggnadssektorn ”Ung Ledare 2016/2017”.

Programmet syftar till att skapa ett kunskapsutbyte  och ett utökat nätverk mellan unga personer i ledande positioner, experter samt ledande chefer i samhällsbyggnadssektorn. Genom kunskapsutbyte och ett brett nätverk kan Samhällsbyggarna bidra till framtidens hållbara samhälle.

Ebba von Schwerin från PM Search kommer att leda programmets sju träffar under hösten 2016 – våren 2017.

Första tillfället 25/8 har tema ”Affärer och Ledarskap”. Magnus Meyer, vd WSP Sverige kommer att tala om det som varit en röd tråd genom hans karriär, att utveckla och förändra verksamheter och organisationer kopplat till snabb tillväxt och förvärv.

Läs mer om programmet här.

 

Incluso ny medlem i Michaël Berglund Search Group

PM Search är medlem i nätverket Michaël Berglund Search Group. Fr o m 1 april har vi glädjen att välkomna ytterligare en ny medlem. Incluso är experter på att nå ut och identifiera kandidater med internationell erfarenhet.

 

Allbrightrapporten 2016

Allbrightrapporten 2016 är här. De börsnoterade fastighetsbolagen är fortfarande på första plats vad gäller andel kvinnor i ledningsgrupp (33%) respektive styrelser (35%). Rapporten konstaterar att fastighetsbranschen tycks ha hittat nyckeln till att rekrytera kvinnor.

 

 

Business Arena Stockholm 2015

PM Search deltog vid Business Arena i Stockholm 16-17 september 2015. Ett fantastiskt arrangemang med en unik möjlighet att få en översikt av aktuella frågeställningar och vidgade perspektiv. Några av våra höjdpunkter var bl a skillnaden i hur läget i världsekonomin tolkades av Fredrik Reinfeldt respektive Lars Oxelheim, Robert Muggah’s anförande om hur befolkningstillväxt i kombination med migration och ökad urbanisering skapar megacities och vilka effekter det får (se tex Robert Muggah’s TED-talk), arkitekt David Chipperfields presentation av Nobelcenter och sin erfarenhet av hur offentliga byggnader skapar debatt, e-handelns effekter på fysiska butiker, och hur det påverkar bl a logistikfastigheter och de internationella retail-investerarnas syn på marknaden.